Sağlığı Tehtid Eden Kaçak Ballara İmha Edilmek Üzere El Konuldu

PDFYazdırE-posta

ARHAVİ BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ KAÇAK BAL DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Arhavi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler pazar yerlerinde yaptıkları denetimlere devam ediyor. Ekipler İlçeye kaçak yollarla sokulan ve insan sağlığını tehdit eden sahte ballara imha edilmek üzere el koydu. Zabıta müdürü Turgay Lakerta öncülüğündeki ekipler hijyenden uzak, katkılı ve bir çoğu bozuk ya da sağlığa elverişsiz olan bu balların satışını engellemek için denetimlerin devam edeceğini bildirdiler.

Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, sahte bal konusunun ilçemiz ve civar ilçeler için önemli bir sorun olduğunu dile getirerek menşei belli olmayan, nasıl üretildikleri bilinmeyen bu balların satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini ve bu doğrultuda denetimlere devam edileceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye çeşitli yollardan getirilen ve sahte olan balların insan sağlığı için çok büyük zararları olduğunu belirterek, vatandaşların ucuz bala dikkat etmesi gerektiğini belirttiler. Sahte balların seyyar satıcılar aracılığıyla yada pazar yerlerinde satıldığını, bu balların insan sağlığı için ölümcül tehlikeleri olduğunu belirterek, vatandaşların ucuz baldan uzak durmalarını, bu satıcıları da ihbar etmelerini istedi.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile