Afet Acil Durum Toplantısı Arhavi'de Vali Cirit Başkanlığında Yapıldı.

PDFYazdırE-posta

ARTVİN VALİSİ KEMAL CİRİT İLÇEDE YAŞANAN SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPTI

Artvin Valisi Kemal Cirit, sağanak yağış sonrası meydana gelen afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye geldi. Vali Cirit’in yanında Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Defterdarlık, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve basın mensupları da yerini aldı. Vali Cirit’i İlçe Kaymakamı Şeref Aydın ve Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu karşıladı.

Vali Cirit ve beraberindekiler ilk olarak İlçe Kaymakamlığı’na gelerek burada toplantı yaptılar. Afet nedeniyle 8 vatandaşın vefat ettiği, 3 vatandaşın da arama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Cirit, yardımların ülke genelinden ilimize sevk edildiğini belirtti. İstanbul, Ankara, Trabzon ve Samsun belediyelerinden yardım istediklerini söyleyen Vali Cirit, can kaybı nedeniyle Hopa’ya sevk edilen yardımların bir kısmının da Arhavi’ye ulaştırıldığını belirtti. Kara yoluyla ulaşılamayan yerlere hava nakil araçları yani helikopterlerle yardım götürüldüğünü, Kızılay tarafından temin edilen su ve kuru gıdaların mağdur olan vatandaşlara ulaştırıldığından bahseden Vali Cirit, ilçelerde herhangi bir sağlık problemlerinin yaşanmaması adına Ankara’dan halk sağlığı ekiplerinin bölgeye geldiğini ve hem Arhavi’de, hem de Hopa’da çeşitli önlemlerin alındığının altını çizdi.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile