ARHAVİ AFETİ YAŞIYOR

PDFYazdırE-posta

ŞEHRİN BÜYÜK BİR KISMINDA SEL VE SU BASKINLARI YAŞANDI

Arhavi gece boyu devam eden yoğun yağıştan olumsuz etkilendi. Gün içerisinde aralıksız ve şiddetli yağan yağmur, öğle saatlerine doğru ilçe merkezi ve mahallelerde derenin taşması sonucu ciddi zararlara sebep oldu. Özellikle Aşağı ve Yukarı Hacılar, Yemişlik ve Kale Mahallesi afet alanına döndü.

İlçedeki çok sayıda iş yeri ve bodrum katını su basarken, araçlarda da ciddi hasarlar oluştu. Sahile vuran dev dalgalar yer yer karayoluna çıkarken, yolun suyla kaplanması araçların geçişi esnasında tehlike yarattı. Öte yandan yoğun yağış ilçe merkezi yanında özellikle Doğukent, Yalıkent, Hacılar İlk/Ortaokulu’nda yer alan sahil kesiminden başlamak üzere bölgenin içlerine kadar büyük sel tahribatı meydana geldi. Boyu 1,5 metreyi aşan sel, evlerde de korkulu anlar yaşanmasına sebep olurken, can kaybının yaşanmaması ise sevindiriciydi. Yetkililer yağışlar nedeni ile vatandaşlarımızın tedbirli davranmaları gerektiğini belirtti.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile