Festival Komitesi Toplandı

PDFYazdırE-posta

43. ULUSLARARASI ARHAVİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Bu yıl 43.sü düzenlenecek olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları için ilk komite toplantısı yapıldı. 21-22-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu büyük organizasyon için geri sayım başlamış oldu. Toplantı Arhavi Belediye Başkanlığı makamında Başkan Coşkun Hekimoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, Arhavi Turizm Derneği, Arhavi Doğayı Koruma ve Yayla Turizmini Geliştirme Derneği, Arhavi Laz, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Off-Road Kulübü ve Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra beden eğitimi öğretmenleri, usta öğreticiler ve el sanatları ustaları katıldı.

Bu yıl 5 yabancı ülke Meksika, Letonya, Bulgaristan, Gürcistan ve KKTC’nin kültür elçileri, farklı illerin ve federasyonların halkoyunları ekipleri, önemli sanatçılar ve davetliler ilçede olacak. Festivalin gündüz etkinliklerinde yer alan sportif etkinliklerin yanı sıra Hamsili Ekmek, Laz Böreği, Fındık Ayıklama, Dik Hızar ve Aykırı Hızarla Odun Biçme, Dibekte Mısır Ayıklama gibi kültürel etkinlik yarışmalarının yanı sıra akşam da gerek halk oyunları gösterileri ve gerekse sanatçıların performansları ile bu yıl da festivale damga vurulmaya hazırlanıyor.

Komite toplantısında bir araya gelen kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin festival için genel katkıları belirlenirken, ileriki günlerde yapılacak olan toplantılarda festivalin sorunsuz ve koordinasyon içerisinde yürütülebilmesi için alt komitelerin oluşturulmasına karar verildi. Gerçekleştirilen toplantı sonunda Başkan Hekimoğlu, “Bir süredir çalışmalarımızı yürüttüğümüz festivalimizin, 43.süne komite bazında devam ediyoruz. Festival hepimizindir. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerimizin tanınmasının yanı sıra festival tarihlerinde ilçemize gelen konuklarımıza bunları en iyi şekilde ağırlayıp, gittikleri yerlerde bizlerden bahsettirmek amaçlarımız arasındadır. 21-22-23 Ağustos 2015 tarihinde yapacağımız 43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali’ni adına ve bizlere yakışır şekilde tamamlamak hedefimizdir. Arhavi halkını, konuklarımızı memnuniyet içerisinde ağırlayacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile