Arhavi Festivalinin 4. Gün Gündüz Programı Renkli Anlara Sahne Oldu

48. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali 4. Gün gündüz programı birçok kültürel yarışma ve etkinlik, çocuklar için hazırlanan çeşitli gösteriler ve sportif müsabakalara sahne oldu.

Festivalin 4. Gün gündüz programında ilk olarak Kültürel Yarışmalar yer aldı. İlçemiz İnönü Bulvarı üzerinde hazırlanan alanlarda yapılan etkinlikler hem yarışma hem de kültürel etkinlik olarak yapıldı. Halkoyunları gösterilerinin de yapıldığı etkinlikler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kültürel yarışmalarda derece alan katılımcılar şu şekilde oldu;

Hamsili Ekmek Yapma Yarışması: 1. Seher Sarıbaş, 2. Aynur Temelkaya, 3. Sibel İslam.

Laz Böreği Yapma Yarışması: 1. Zeynep Numanoğlu, 2. Şaziye Kuru, 3. Sonay Yüz.

Aykırı Hızarla Odun Kesme Yarışması:  1. Ahmet Cengiz-Hasan Kaçar ikilisi, 2.Besim Yılmaz- İsmail Kaçar ikilisi, 3. Osman Kurdoğlu – Gökhan Ergin ikilisi.

Dibekte mısır ayıklama yarışması:

Bayanlar kategorisi; 1. Sibel İslam – Ayten Çamur ikilisi, 2. Aysel Yılmaz – Hacer Yılmaz ikilisi.

Erkekler kategorisi; 1.Besim Yılmaz – İsmail Kaçar ikilisi, 2. Mustafa Savaş Güney – Mustafa Bülbül ikilisi.

Tahta Araba Yarışması: 1. Nurettin Çakır – Yasin Çakır ikilisi, 2. Doğukan Çakır – Yasin Çakır ikilisi, 3. Ertunç Özyurt – Oğuz Küçükay ikilisi.

Dik hızarla tahta biçme yarışması: Nizamettin Pirge ve Tayfun Ataselim tarafından gösteri amaçlı etkinlik düzenlenmiştir.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, yarışmalarda dere alan katılımcılara ödüllerini ve katılım belgelerini takdim ederek teşekkürlerini ifade etti.

Günün bir diğer etkinliği ise çocuklar için hazırlanan Çocuk Animasyon Gösterileri oldu. Cumhuriyet meydanında yapılan etkinlik minikler ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

Gündüz programının son etkinliği ise Plaj Voleybolu Final Karşılaşmaları odu. Plaj Voleybolu Turnuvasında kadınlar ve erkekler kategorilerinde finale kalan takımlar kıyasıya mücadele etti.

Plaj Voleybolu Turnuvasında derece alan sporcular şu şekilde gerçekleşti;

Kadınlar kategorisi; 1. Aysu Velimahmutoğlu – Çağla Öztür ikilisi, 2. Hava Aşık – Buse Özşeker ikilisi.

Erkekler kategorisi; 1. Hamdi Erkan – Özay Yıldız ikilisi, 2. Salih Özdemir – Emirhan Gençyılmaz ikilisi.

Yarışmacılara ödülleri Arhavi Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Tatar tarafından takdim edildi.